Connector exterior flattened 1900 xxx q85

Redfox Commons

Show hide Project Info

Location

Portland, OR

Scale

60,000 sf

Program

Office

Completion

2019

L/L Investment Partners commissioned LEVER to design Redfox Commons, a 60,000 sf renovation that knits together two World War II era warehouses to form one light-filled creative office campus. The buildings, once home to an agricultural equipment company, are located at Guild’s Lake Industrial Sanctuary, one of Portland’s largest industrial areas. This project sits at the southern end of the industrial park, bordering a residential neighborhood, the city’s largest urban park, and the Willamette River.  

Like many early structures in the Pacific Northwest, the buildings are framed using regionally harvested timber. Recognizing the historic and environmental significance of this material, the renovation preserves and utilizes the original lumber. 

West corner rendering 1280 0x0x1600x652 q85
Img 8326 900 0x0x5472x3648 q85

The original buildings were constructed by the Freeman Company during WWII. The large floorplates allowed room for servicing agricultural equipment. 

Screen shot 2018 04 18 at 3.50.44 pm 900 0x20x1793x1197 q85 bfff

The project sits on the edge of the Guild's Lake industrial park, bordering a residential neighborhood to the south.

Img 1582 900 0x168x4032x2688 q85

The framing for the new breezway is constructed using reclaimed lumber from the original buildings. 

Bridge updated 1280 26x34x1512x606 q85

Wood from an existing overbuilt mezzanine is repurposed to create a light-filled glass atrium that becomes the main entrance and connection between the two buildings. 

The original trusses were sandblasted and remain exposed, highlighting the natural beauty of the wood. New 80'-long clerestory windows were added to each roof to bring light into the large open floor plates which accommodate single or multiple tenants and varied uses over time.

Looking inside west building updated 900 0x0x1600x1172 q85

The rest of the material palette was selected to complement the industrial neighborhood’s history and identity; the façade and roof are clad in corrugated weathering steel and a ribbon of metal-framed storefront windows provide new views to the surroundings. A series of rain gardens mitigate stormwater and the addition of a new patio and sidewalks are an indication of area developments as envisioned under Portland’s 2035 Comprehensive Plan.

L c expo 900 42x23x1579x1030 q85

The project is on the site of the 1905 Lewis and Clark Exhibition, a historic event for Portland's industrial growth. 

Img 1582 1000 0x171x4032x2691 gray q85

5/6

Lumber salvaged from the existing structure 

Img 6703 1000 0x0x4037x2717 gray q85

6/6

Construction of breezeway made of reclaimed lumber from the original structure.

Img 8246 1000 0x0x5465x3648 gray q85

1/6

Excavation underway for the foundation of the new breezeway building

Img 8500 1000 0x0x5465x3648 gray q85

2/6

The existing timber frame is exposed to receive new cladding

Unnamed 1 1000 0x0x5465x3648 gray q85

3/6

The refurbished structure of the west building is ready for new framing to begin

Img 8432 1000 0x0x5465x3648 gray q85

4/6

View of original structure

Img 1582 1000 0x171x4032x2691 gray q85

5/6

Lumber salvaged from the existing structure 

Img 6703 1000 0x0x4037x2717 gray q85

6/6

Construction of breezeway made of reclaimed lumber from the original structure.

Img 8246 1000 0x0x5465x3648 gray q85

1/6

Excavation underway for the foundation of the new breezeway building

Img 8500 1000 0x0x5465x3648 gray q85

2/6

The existing timber frame is exposed to receive new cladding

East corner rendering 1280 0x0x1600x711 q85

Slideshow close Slideshow arrow black Slideshow arrow black

The original buildings were constructed by the Freeman Company during WWII. The large floorplates allowed room for servicing agricultural equipment. 

The project sits on the edge of the Guild's Lake industrial park, bordering a residential neighborhood to the south.

The framing for the new breezway is constructed using reclaimed lumber from the original buildings. 

Wood from an existing overbuilt mezzanine is repurposed to create a light-filled glass atrium that becomes the main entrance and connection between the two buildings. 

The project is on the site of the 1905 Lewis and Clark Exhibition, a historic event for Portland's industrial growth.